Aroma touch (masszázs)

Esszenciális olajok

Az illóolajok a növényekben természetes formában előforduló szerves illatanyagok, melyeket a virágokból, termésből, levelekből, szárakból, kéregből nyernek ki desztillálással vagy hideg-sajtolással. Az illóolajok adják a növények ízét és illatát egyben elősegítik az egészséges növekedést, támogatják a növény immunrendszerét.

Az esszenciális olajok jótékony hatásai

Az esszenciális olajok jótékony hatása a szervezetünkre, egészségünkre és hangulatunkra már ősidők óta ismert. Az illóolaj esszenciák természetes és gyengéd megoldást nyújtanak problémáink megoldásában és megkönnyítik az életünket.

1. támogatja az egészséges emésztést
2. támogatja a légzőszervek egészségét
3. nyugtató hatása van
4. néhány olaj erős energetizáló hatással bír
5. egyes olajokkal melegítő vagy hűsítő hatást érhetünk el, ha bőrön át juttatjuk a szervezetbe
6. elősegítik a kiegyensúlyozott és harmonikus életvitelt


Az aroma érintés technikája és módszertana – ápolja a testet és összekapcsolja a lelkeket

Az érintés mint az emberi kommunikáció egyik elsődleges módja már az anyaméhben elkezdődik és jelentős szerepet tölt be egész életünk során. Kutatások bizonyítják, hogy az érzelmi kommunikáció rendkívül hatékony az érintések által, mivel rengeteg érzelmet tudunk ezáltal kifejezni, mint például szeretetet, hálát, szimpátiát, félelmet, dühöt és még sorolhatnánk. Sokszor egy érintés többet mond minden szónál.

A hagyományos masszázsterápiáktól eltérően az aroma érintés során nem erőteljes masszázs- és gyúró mozdulatokat használunk, hanem gyengéd érintéssel, simító mozdulatokkal érjük el a kedvező hatást a testben és lélekben, melyet az illóolajok aromái fokoznak. A gyengéd érintések során azonnal oxitocin (boldogság hormon) szabadul fel a testben, csökken a pulzus szám és a vérnyomás, oldódik a stressz testben és lélekben. Ebben a felemelő és jótékony hatásban nem csak a fogadó fél, hanem maga a terapeuta is részesül, ezért is olyan nagyszerű ez a technika.

Ezzel a technikával a háton a lábon, fejen és a kézen dolgozunk. A gyengéd simítások által a test energia (meridián) központjaiba juttatjuk az olajokat, ahol felerősödik jótékony hatásuk és ezáltal helyreáll az egyensúly a test szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerében.


A kezelés során a következő esszenciális olajokat használom:

A DoTERRA Balance nyugodt, jó közérzetet teremt. Oldja a feszültséget, csökkenti a stresszt. Összekapcsolja a masszázs adót és kapót.
Összetevők: lucfenyő, kámfor, tömjén, kék varádics, kék kamilla, frakcionált kókuszolaj

A Levendula esszenciális olaj több ezer év óta nagy becsben tartott összetéveszthetetlen aromája és nyugtató tulajdonságai miatt. Nyugtató természetének köszönhetően az AromaTouch technikában pihentető előnyeiért használják.

Melaleuca közismertebb néven teafa, több tucat különböző vegyületével széles körű alkalmazásban használt. Fertőtlenítő tulajdonsága miatt lényeges részét képezi az AromaTouch Technikának.

DoTERRA On Guard keverék illatos, természetes és hatékony fertőtlenítő előnyöket kínál, ezáltal támogatja az immunrendszer természetes védekezőképességét. A benne levő összetevőknek köszönhetően köszönhetően energetizál, felemel.
Összetevői: vadnarancs, szegfűszeg, fahéj, eukaliptusz, rozmaring

Az AromaTouch esszenciálisolaj keverék egy masszázskeverék, mely egyesíti az olajol jól ismert nyugtató, pihentet hatásait, ez által csökkentve a mindennapi feszültséget, stresszt. Az AromaTouch Technikában a nyugtató érzés keltése miatt használjuk.
Összetevői: ciprus, borsmenta, majoránna, bazsalikom, grépfrút, levendula

A Deep Blue esszenciálisolaj keverék azonnali, bizsergető érzést kelt, melegítő hatása van a bőrre. Ezért a hatásért és aromatikus tulajdonságaiért lett az AromaTouch Technika része.
Összetevői: kúszó fajdbogyó, kámfor, borsmenta, kék varádics, német kamilla, olasz szalmagyopár, osmanthus

A héjából hidegen sajtolt vadnarancs energizáló, citrusos aromájáról ismert. Az energiát fokozó és élénkítő tulajdonságai miatt használják az AromaTouch Technikában.

A sokak által szeretett borsmentaolaj számtalan előnyt nyújt. Felpezsdíti, élénkíti az érzékeket. Kiváló gyomorpanaszok esetén. Az AromaTouch Technikában az általános frissítő, élénkítő, és energiát javító minőségéért használjuk.